Tietoa minusta

Olen Tamperelais-syntyinen hevos- ja koiraharrastaja.

Ilmeisesti altistuin hevosinnostukselle ollessani jo lapsi, kun isälläni oli ravihevosia.

Ollessani kuusivuotias, ilmoitin, että aloitan ratsastusharrastuksen. Vanhempani naureskelivat asialle, koska olin lapsena hieman arkajalka. Naurut jäivät kuitenkin taka-alalle kun ratsastusharrastusta oli jatkunut joitakin vuosia ja alkoi haaveilu omasta hevosesta.

Kisaamisesta en koskaan innostunut. Mielenkiinnon kohteena hevosten kanssa minulla oli enemmänkin hoidollinen puoli. Eniten tykkäsin puunata ja hoivata hevosia, sekä seurata niiden käyttäytymistä. Olin varmaan ainoa seitsemänvuotias tallilla, jolla oli hevosten ensiapulaukku aina mukana. Tykkäsinkin tarkistella aina, että tuntiponeilla oli kaikki kunnossa ja rasvailla pieniä nirhaumia yms.

Ollessani 11- vuotias sain ilouutisen, että haave omasta hevosesta tulisi toteen. Niinpä elämääni saapui entinen ravihevonen "Tupu", jonka kanssa kasvoin lapsesta aikuiseksi.

Hevoshieroja- opintojen aloittaminen ei ollut  yllättävää, vietinhän jo muutenkin kaiken aikani hevosten parissa ja ammatti alalta oli  luonteva valinta. Siitä ei kulunut kauaa, kun hankin oppia myös koirien hoitamiseen. Vuosien varrella olen hankkinut aina lisäkoulutusta, jääden tälle tielle.

Tupun kanssa yhteistä ystävyyttämme jatkui 16 vuotta. Tupu suoritti aina viimeiseen päiväänsä asti elämäni hevosen virkaa. Tupun muututtua tähdenlennoksi koiraharrastuskseni syveni. Oma laumani kasvoi kolmeen koiraan. Kiitos Nano-, Tino- ja Koodi-koirille, että minusta on tullut niin taitava lukemaan koiria ja kommunikoimaan koirien kanssa. Oman laumani kanssa nautimme eräreissuista, koirahiihdosta ja doboilusta.

Koulutuksissani olen saanut tuhdin tietotaito paketin hevosten ja koirien anatomiasta ja fysiologiasta. Lisäksi olen saanut syventävää koulutusta hevosen anatomiasta, fysiologiasta, biomekaniikasta, tautiopista ja täydentävistä hitomuodoista. Olen opiskellut fasciaverkoston kautta eläimen kokonaisvaltaista hoitamista, näillä kursseilla aiheina on ollut mm. koirien lihasrappeuma, polviluksaatio, selkäydinahtauma ja vanhojen koirien hoitaminen sekä hevosilla mm. liikalihavuus, kaviokuume, pään alueen hoitaminen ja kiiman aiheuttamat kivut. Hevosten ruokintaa olen opiskellut vuosien ajan käytännössä sekä koulutuksissa. Dobo- koulutusohjaajaksi opiskelin, koska laji tukee kaikkia muita lajeja, mm. loukkaantumisriskiä voidaan pienentää eri lajeissa, kun koiran (sekä ohjaajan) syväliahksisto on huollettu ja kunnossa. Näin voin tarjota vieläkin kattavamman palvelun koirasi lihashuoltoa ajatellen!

Toimintani periaatteena on tarjota asiantuntevaa palvelua, aina eläintä kunnioittavasti, kiireettömästi ja suurella sydämellä!


Koulutukseni;

2011 Tampereen Urheiluhierojakoulu; hevoshieroja

2012 Bodytech; Kinesiology taping Basic course

2013 Ypäjän hevosopisto; hevosten valmentajan ammattitutkinto (hevoshieroja)

2013 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; perus- ja syventäväkurssi hevoset (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)

2013 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; peruskurssi koirat (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)

2016 Suomen Eläinterveydenhuolto-opisto; Hevosen terveysneuvoja

2016 Frantsila (Pertti Rantala); koirien jäsenkorjauskurssi

2019 Koirakoulu kompassi; Dobo-koulutusohjaaja

2020 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; syventäväkurssi koirat (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)