Tietoa minusta

Olen Tamperelais-syntyinen hevos- ja koiraharrastaja.

Ilmeisesti altistuin hevosinnostukselle ollessani jo lapsi, kun isälläni oli ravihevosia.

Ollessani kuusi-vuotias, ratsastuskokeilu tutun tallilla vei minut ratsastusharrastuksen pariin. Harrastuksesta seurasi ikioma hevonen, joka täytti 11-vuotiaan heppatytön unelmat. Kiitos Tupu-hevoselle, kun kuljit rinnallani 16 opettavaista ja sydäntä ilahduttavaa vuotta.

Hevoshieroja- opintojen aloittaminen ei ollut  yllättävää, vietinhän jo muutenkin kaiken aikani hevosten parissa ja ammatti alalta oli  luonteva valinta. Siitä ei kulunut kauaa, kun hankin oppia myös koirien hoitamiseen. Vuosien varrella olen hankkinut aina lisäkoulutusta, jääden tälle tielle. Tässä ammatissa ei varsinaisesti "valmistu" koskaan, osaamistaan voi syventää jatkuvasti ja kehon ihmeellisen hieno anatomia ja toiminta ei ikinä lakkaa yllättämästä ja ilahduttamasta.

Tällä hetkellä omaan eläinlaumaani kuuluu Tyrnäväläisiä maatiaiskanoja, viiriäisiä, angorakaneja, maatiaiskaneja ja kolme koiraa. Suurkiitos Nano-, Tino- ja Koodi-koirille, että minusta on tullut niin taitava lukemaan koiria ja kommunikoimaan koirien kanssa. Omien koirieni kanssa harrastan Doboa ja koirahiihtoa.

Koulutuksissani olen saanut tuhdin tietotaito paketin hevosten ja koirien anatomiasta ja fysiologiasta. Lisäksi olen saanut syventävää koulutusta hevosen anatomiasta, fysiologiasta, biomekaniikasta, tautiopista ja täydentävistä hitomuodoista. Olen opiskellut fasciaverkoston kautta eläimen kokonaisvaltaista hoitamista, näillä kursseilla aiheina on ollut mm. koirien lihasrappeuma, polviluksaatio, selkäydinahtauma ja vanhojen koirien hoitaminen sekä hevosilla mm. liikalihavuus, kaviokuume, pään alueen hoitaminen ja kiiman aiheuttamat kivut. Hevosten ruokintaa olen opiskellut vuosien ajan käytännössä sekä koulutuksissa. Dobo- koulutusohjaajaksi opiskelin, koska laji tukee kaikkia muita lajeja, mm. loukkaantumisriskiä voidaan pienentää eri lajeissa, kun koiran (sekä ohjaajan) syväliahksisto on huollettu ja kunnossa.

Toimintani periaatteena on tarjota asiantuntevaa palvelua, aina eläintä kunnioittavasti, kiireettömästi ja suurella sydämellä.


Koulutukseni;

2011 Tampereen Urheiluhierojakoulu; hevoshieroja

2012 Bodytech; Kinesiology taping Basic course

2013 Ypäjän hevosopisto; hevosten valmentajan ammattitutkinto (hevoshieroja)

2013 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; perus- ja syventäväkurssi hevoset (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)

2013 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; peruskurssi koirat (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)

2016 Suomen Eläinterveydenhuolto-opisto; Hevosen terveysneuvoja

2016 Frantsila (Pertti Rantala); koirien jäsenkorjauskurssi

2019 Koirakoulu kompassi; Dobo-koulutusohjaaja

2020 O.T.E. Hieronta fascianvenytystekniikka; syventäväkurssi koirat (O.T.E. hoitokeskus, Tanja Kannela)