Hoitomuodot

O.T.E. fasciahieronta

Sana ote tulee sanoista opi, tunne ja etene, jotka kuvaavat hyvin ote-hoidon kuuntelevaa, kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Hoito tehdään erittäin kevyellä otteella, joka ei lisää jo ennestään kipeiden paikkojen kiputuntemusta eikä hajota herkkää fasciarakennetta. Hoidon tekniikka mahdollistaa lihasten päällä ja väleissä kulkevien lihaskalvojen käsittelyn, jolloin eläimen lihakset rentoutuvat, veren- ja lymfanesteiden kierto vilkastuu. Hoidon myötä eläimen liikkuminen helpottuu ja lisääntynyt aineenvaihdunta vaikuttaa kehoon positiivisesti. Hoito on suositeltavaa erityisesti treenien jälkeen, toipilasaikana, vanhuuden jäykkyyteen, lihasjäykkyyteen, liikalihavuuteen ja arpikudoksen hoitoon.

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen tasapainoittamiseen. Hoidossa parannetaan nivelten, sidekudoste  ja lihasten liikkuvuutta erilaisilla mobilisoivilla ja venyttävillä liikkeillä. Käsittelyllä pyritään vapauttamaan kehoon tulleita virheasentoja. Hoito on lempeä, kehoa kuunteleva, eikä siinä koskaan "niksautella" tai "naksautella" mitään. Hoito on suositeltavaa erityisesti raajojen virheasennoissa, toispuoleisuuteen/ vinouteen, selkäkipuihin ja jännittyneeseen niskaan.

Hevosten kinesioteippaus

Käytän kinesioteippausta täydennyshoitona hevosten lihashuollon yhteydessä. Teippausta voidaan käyttää kivun ja turvotusten hoitoon sekä toiminnallisuuden ylläpitoon. Teipillä voidaan stabiloida ja tukea kudoksia. Teippaus onnistuu hevosen kesäkarvaan tai klipattuun hevoseen. Teippi pysyy noin kolme vuorokautta.

Hieronta

Hieronta on perinteinen hoitomuoto, jossa pyritään pehmentämään lihasta. Hoidettavan alueen verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu. Hierontaan voidaan yhdistellä venytyksiä, mobilisointia ja kipupistepainantaa. Hierontaa käytän tarvittaessa ote- hoidon jälkeen vielä rentouttamaan lihaksia. Näin päästään parhaisiin tuloksiin.