Hoitomuodot

O.T.E. fasciahieronta

ote-hoito on kehoa kuuntelevaa ja lähestymistapa hoidettavaan on kokonaisvaltainen. Hoito tehdään erittäin kevyellä otteella, joka ei lisää jo ennestään kipeiden paikkojen kiputuntemusta, eikä hajota herkkää fasciarakennetta. Hoito on erittäin tehokasta, koska keho pääsee otteen keveyden takia rentoutumaan, eikä sen tarvitse suojautua voimakasta manipulaatiota vastaan. Hoidolla saadaan parannettua nesteen virtausta jäykkiin kudoksiin, jolloin eläimen liikkuminen helpottuu. Tekniikka vauhdittaa tehokkaasti aineenvaihduntaa, joka vaikuttaa osaltaan kehoon positiivisesti. Hoito on suositeltavaa erityisesti treenien jälkeen, toipilasaikana, vanhuuden jäykkyyteen, lihasjäykkyyteen, liikalihavuuteen ja arpikudoksen hoitoon. Kun etsit laadukasta hoitoa hevosellesi tai koirallesi, valitse O.T.E.!

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen tasapainoittamiseen. Hoidossa parannetaan nivelten, sidekudoste  ja lihasten liikkuvuutta erilaisilla mobilisoivilla ja venyttävillä liikkeillä. Käsittelyllä pyritään vapauttamaan kehoon tulleita virheasentoja. Hoito on lempeä, kehoa kuunteleva, eikä siinä koskaan "niksautella" tai "naksautella" mitään. Hoito on suositeltavaa erityisesti raajojen virheasennoissa, toispuoleisuuteen/ vinouteen, selkäkipuihin ja jännittyneeseen niskaan.

Hevosten kinesioteippaus

Käytän kinesioteippausta täydennyshoitona hevosten lihashuollon yhteydessä. Teippausta voidaan käyttää kivun ja turvotusten hoitoon sekä toiminnallisuuden ylläpitoon. Teipillä voidaan stabiloida ja tukea kudoksia. Teippaus onnistuu hevosen kesäkarvaan tai klipattuun hevoseen. Teippi pysyy noin kolme vuorokautta.

Hieronta

Hieronta on perinteinen hoitomuoto, jossa pyritään pehmentämään lihasta. Hoidettavan alueen verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuu. Hierontaan voidaan yhdistellä venytyksiä, mobilisointia ja kipupistepainantaa. Hierontaa käytän tarvittaessa ote- hoidon jälkeen vielä rentouttamaan lihaksia. Näin päästään parhaisiin tuloksiin.